24 Eylül 2018 Pazartesi

EŞE ATTIĞINIZ KANARYALAR NEDEN KAVGA EDER

Kanaryalarımı eşe attım ama sürekli kavga ediyorlar.
Birbirlerinin tüylerini yoluyorlar vb.

Kimi zaman böyle sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz.Bu sorunun cevabı çok basit aslında.

Kanaryalarımı eşe attım birbirinin tüylerini yoluyorlar ne yapmalıyım ?

Kanaryalarımızı eşe atmadan önce eşe hazırlar mı onları bilmemiz gerekiyor.Eğer kuşlarımızdan herhangi birisi çiftleşmeye hazır değilse bu kavgalar kaçınılmaz oluyor.Peki kuşlarımızın eşe hazır olup olmadığını nasıl anlarız?

Kanaryalar eşe hazır olup olmadığını en kolay belli eden kuşlardır.Kanaryaların çiftleşmek istediğini anlamamız için aşağıdaki hususlara dikkat etmeliyiz.

 *Eğer erkek kuş dik ötümdeyse yani gün boyunca sık aralıklarla sürekli ötüyorsa erkek kanaryanız eş istiyor demektir.

  *Eğer dişi kuşunuz  dik ötümdeki kanaryalarınızın sesini duyunca tünekte veya yerde kanadını açıp çöküyorsa,ağzına herhangi bir şey alıp gezdiriyorsa ( genelde ağzına tüy alır) dişi kuşunuzda eşe hazır demektir.

  * Kanaryalarımızı ne zaman eşe attığımızda önemlidir.Kanaryaların üretim sezonu şubat ayında başlar Temmuz,Ağustos ayında sona erer.

Bu şartlar oluştuktan  dişi kuşumuzu alıp erkek kuşumuzun kafesine koyduğumuz zaman yani eşe attığımız zaman kavga etmeyeceklerdir,tüylerini yolmayacaklardır.Ama şunu da dip not olarak belirtmek istiyorum.

Eşe attığımız kuşlarımız birbiriyle çiftleşmek isteyecekleri için aralarında kovalamaca olabilir genelde erkek dişiyi kovalar.Hiç bir müdahalede bulunmanıza gerek yoktur ve bu durum gayet normaldir.


Kanaryalarımızı nasıl eşe hazırlarız öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder