11 Nisan 2020 Cumartesi

Üretimdeki Kuşların Aydınlatma Sistemi

Üretimdeki kuşlarımızdan maksimum verim almak istiyorsak bizim de kuşlarımızın ihtiyacını maksimum düzeyde karşılamamız gerekir. Üretimhane aydınlatması kuşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından sadece biridir.Aydınlatma konusuna açıklık getirecek olursak üretimhanedeki ışığın yeterliliği kadar stabil çalışması da çok önemlidir.

   Kuşlarımız üretimde olduğu için yavrusu olan kuş olacaktır,yumurtada yatan kuşlarımız olacaktır.Onun için aydınlatmanın aniden sönmesi üretimdeki kuşlarımız için hiç doğru bir işlem olmayacaktır.
Yem yemek için veya  su içmek için yuvadan dışarı çıkan kuşumuz ışık aniden söndüğü için yuvasına giremeyecektir.Yuvasına giremediği için de yavruların veya yumurtaların sağlığı tehlikeye girecektir.
Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için gündüz ışığımız sönmeden gece lambamızın yanmış olması gerekiyor.Yani iki ayrı ışıklandırma sistemimiz olması lazım.Birisi gündüz aydınlatması diğeri de gece aydınlatması

Örnek verecek olursak sabah 07:00'da yanmaya başlayan Gündüz aydınlatmamız akşam 19:00'da sönecektir.Gündüz aydınlatmamız sönmeden gece aydınlatmamızın devreye girmesi gerekiyor ki kuşlarımız ani bir şekilde karanlıkta kalmasınlar.

# (Gece aydınlatmasının çok ışık vermemesi lazım.Yoksa kuşlarımız akşam olduğunu anlayamayacağı için uyku ve stres problemleri yaşayacaktır.)

Aydınlatma sistemimizi daha stabil ve otomatik hale getirmek için piyasada satılan çeşitli zaman ayarlı prizlerden kullanabilirsiniz.Eminim çok faydasını da görmüş olursunuz.

                         Görselini buraya bırakıyorum.
                                 
Zaman Ayarlı Priz
Bereketli Üretimler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder